Manifest de la Xarxa Onion en defensa de la llibertat i dels drets fonamentals

Xarxa Onion recolza el referèndum de l'1 d'octubre

Nosaltres som autònoms, som emprenedors, som empresaris de petites i mitjanes empreses. Som, al capdavall, homes i dones que ens fem un fart de treballar, que no tenim hora de plegar i que, sovint, som els últims de l’empresa a cobrar. Som aquells que paguem l’IVA, l’IRPF, l’Impost de Societats, l’Impost sobre Activitats Econòmiques, la taxa de recollida de residus, la Seguretat Social dels nostres treballadors i les nostres quotes d’autònoms. Som aquells que ens ho juguem tot en els nostres projectes, aquells que avalem personalment els préstecs que ens donen els bancs, aquells que, si ens van malament les coses, ho perdem tot i no tenim ni dret a atur.

I voleu saber per què, malgrat tot, persistim en el nostre camí? Perquè nosaltres, per sobre de tot, valorem la nostra llibertat. La llibertat d’organitzar el nostre temps, la llibertat de definir l’estratègia del nostre negoci, la llibertat d’encertar-la, la llibertat d’equivocar-nos, la llibertat, al capdavall, de decidir.

Aquests darrers dies hem vist registrar redaccions de diaris, requisar planxes d’impressió com si fossin armament, clausurar pàgines web, censurar revistes, prohibir conferències, aturar un cercavila. Hem vist com l’Estat vol convertir els nostres cossos de seguretat en una policia política que talla la llum a aquells que pensen diferent. Com queda, després de tot plegat, la nostra tan preuada llibertat?

En conseqüència, com a part a de la societat civil de Sabadell, volem manifestar que:

  • PRIMER: Repulsem totes aquestes pràctiques i defensem el dret a la llibertat d’expressió, a la llibertat de reunió, a la llibertat d’associació, a la llibertat de participació política i a la llibertat d’ideologia.
  • SEGON: Donem tot el nostre suport al nostre alcalde Maties Serracant i Camps i ens posem al seu costat en la defensa de tots aquests drets.
  • TERCER: Recolzem el referèndum d’autodeterminació aprovat al Parlament de Catalunya pel proper 1 d’octubre perquè la gent pugui decidir lliurement i democràticament el seu futur.

Ens podran tallar la llum elèctrica però no la llum de la llibertat i la raó. La seva obscuritat mai serà la nostra.

Signat: Junta de la Xarxa Onion

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *