Onion participa en un projecte per fer de Sabadell una ciutat més atractiva pels emprenedors

Sabadell emprenedors Onion

Aquest divendres dia 10 de febrer en Manu Sánchez (Minding) i l’Arnau Bonada (Agper Economistes i Advocats) varen assistir en representació de la Xarxa Onion a una sessió al Centre d’Empreses Industrials de Can Roqueta organitzada pels serveis de dinamització empresarial de l’Ajuntament de Sabadell en relació al projecte Gen-Y City. Es tracta d’un projecte que Sabadell està duent a terme conjuntament amb altres 11 ciutats europees per crear una estratègia local que permeti atraure i retenir el talent jove, creatiu i tecnològic cap a la nostra ciutat.

El principal objectiu de la reunió va ser el de presentar l’estudi demogràfic que el Centre d’Estudis Demogràfics (CED) està preparant sobre l’emprenedoria a Sabadell. Es pretén fer un doble estudi:

  • Un a nivell quantitatiu (nivell d’estudis, mobilitat laboral, perfil del talent, etc… ) a partir de dades obtingudes del cens municipal i altres fonts oficials.
  • L’altre a nivell qualitatiu, a partir de reunions tipus focus-grup, per tal de conèixer els interessos i necessitats dels joves potencialment emprenedors de la ciutat. El perfil que es vol atraure a la ciutat és el de joves-talentosos-emprenedors-creatius-tecnològics.

Sabadell emprenedoria Xarxa Onion

A la segona part de la sessió va haver-hi una taula rodona en format de brainstorming per poder aportar idees que ajudin a la ciutat a atraure emprenedors. Des de la Xarxa Onion vàrem fer les següents propostes:

  1. Fer de Sabadell una ciutat més bussiness friendly per atreure grans empreses i multinacionals als polígons industrials de la ciutat perquè generin industries auxiliars al seu voltant. (Exemple Seat Martorell o nous polígons a Sant Cugat del Vallès).
  2. Igualar o superar l’incentiu que han aplicat a Barcelona, on han destinat una partida de 2 milions d’euros a fons perdut per subvencionar les despeses inicials dels nous emprenedors establerts a la ciutat (quotes d’autònoms, llicències d’obertura, lloguers, gestoria, etc…) amb un màxim de 3.600 euros per emprenedor.
  3. Donar un xec formatiu als emprenedors de Sabadell (autònoms) que sigui equivalent a la formació bonificada de la qual gaudeixen els treballadors en règim general.
  4. Donat el problema d’avals que tenen els nous emprenedors, que l’Ajuntament de Sabadell avali la meitat del finançament que demanen els autònoms en el seus dos primers anys d’activitat, amb un límit raonable per emprenedor. Es podria fer una campanya “Sabadell se la juga pels emprenedors” o “Sabadell aposta pels emprenedors”.
  5. Corregir un problema que hi ha actualment pels nous emprenedors que volen constituir una SL. Aquests emprenedors no poden beneficiar-se de la tarifa reduïda de la quota d’autònoms pels 18 primers mesos d’activitat. Això suposa un fre per a la creació de noves societats. L’Ajuntament podria bonificar aquest diferencial per atraure noves empreses domiciliades a Sabadell. Es podria condicionar l’ajuda al manteniment de l’empresa a la ciutat per un nombre d’anys determinat.

La valoració global de la jornada va ser molt bona. Des de la Xarxa Onion valorem molt positivament aquestes iniciatives i esperem que ajudin a millorar la competitivitat de la nostra ciutat.

També ens posem a la disposició de tots els associats perquè ens feu arribar les vostres propostes i així presentar-les a l’Ajuntament en futures reunions.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *