La nova marca de Ciutat Sabadell és… Sabadell és… Xarxa Onion

Seguidament, posem en comú la nostra reflexió sobre la nova marca Sabadell. Us convidem a tots també a dir-hi la vostra a través de les xarxes socials, sempre amb una vocació constructiva i de projecte comú.

Què és una marca de ciutat?

Una marca de ciutat és el nom d’una localitat  vinculat a un concepte que reculli els seus principals atributs. La marca escollida ha de tenir prou personalitat com per ajudar-nos a reconèixer i diferenciar la nostra ciutat de totes les altres. Es tracta, en definitiva, de dotar-nos d’una eina que ajudi a exaltar el petit patriotisme que els habitants d’una ciutat hauríem de tenir per convertir el nostre entorn més immediat en una comunitat amb una especial idiosincràsia. D’exemples n’hi ha molts, entre ells alguns de tan emblemàtics com  Barcelona més que maiI’m Amsterdam o el mític I love New york.

Massa sovint els sabadellencs hem mostrat un posat victimista i auto-destructiu. No sabem quin és el motiu però el tenim. I el que cal és justament el contrari. Cal que ens traiem de sobre aquest posat i que anem tots a una. El relat de la ciutat el fem cada un de nosaltres, tant individualment com a través de les nostres associacions… Des d’aquesta perspectiva, necessitem una marca de ciutat que ens ajudi a identificar-nos col·lectivament. És per aquest motiu que aplaudim la iniciativa i ens hi adherim de manera entusiasta.

Una mica de crítica

Però malgrat reconèixer l’eficàcia de la iniciativa, som crítics amb la marca. És evident que ha nascut amb certs problemes formals, que sens dubte es poden corregir. Encara hi som a temps.  Com associació empresarial, i a la vista del resultat, no podem deixar de demanar que els projectes importants de la ciutat es facin amb les nostres empreses.

Tenim la sort de que Sabadell té dues escoles de disseny de primer nivell. Això fa que sovint les institucions sabadellenques encarreguin projectes creatius a la comunitat educativa, cosa que no ens sembla del tot malament. Però s’està convertint en un costum i potser ha arribat el moment de fer-nos tots plegats la següent reflexió: L’Ajuntament encarregaria, per exemple, una auditoria a un estudiant d’Economia o la redacció d’una llei a un estudiant de Dret?

La marca de la Ciutat de Sabadell és, al costat d’altres, tímida.Som-hi!

Un cop fetes aquestes reflexions i sense deixar de ser crítics, convidem els nostres associats, associacions amigues a fer-se seva la marca de ciutat i utilitzar-la a les xarxes i cridar ben alt: #Sabadellés…

Marques de ciutat mítiques.
La marca de Ciutat “Sabadell és…”
Una aplicació molt aconseguida de la ciutat de Melburne.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *