Participació de la Xarxa Onion al CIESC

 

Molts socis i sòcies de la Xarxa coneixeu la nostra associació per als networkings, esdeveniments, articles d´opinió als mitjans i participació a esdeveniments en l´àmbit empresarial de la ciutat de Sabadell.

Us volem explicar a la Xarxa Onion també formem part del Comité Executiu CIESC , el Consell Intersectorial d´Empresaris i empresaries, el qual es reuneix periòdicament per tractar qüestions d´interés empresarial.

Aquesta estreta col.laboració suposa per la Xarxa molta més capacitat a l´hora de comunicar-nos amb els estaments polítics de la ciutat  ja que com bé sabem junts la nostra veu se sent més forta. Alhora ens permet coneixer millor les entitats de referència de la ciutat com poden ser el Gremi i en Centre Metalúrgic entre d´altres, cosa que ens ajuda a cercar víes de col.laboració per la Xarxa i els seus socis i sòcies.

El mes passat, l´Ajuntament de Sabadell va presentar el seu pla de xoc per la recuperació econòmica de la ciutat. Desde el CIESC vam treballar i enviar conjuntament amb CCOO una quinzena de mesures per a la reactivació econòmica i social de Sabadell que creiem caldria incloure en el document definitiu com a pla de mesures immediates socioeconòmiques. Són aquestes.

  1. Ajuts directes a contractar personal amb suport formatiu in company per les empreses que ho necessitin.
  2. Ajuts directes per reconvertir negocis, la capitalització, digitalització, formació i operacions de reempresa.
  3. Modificar ordenances i tràmits: reduir els terminis de pagament de factures, accelerar les llicències d’obres i activitats, simplificar els tràmits d’ocupació de via pública, en càrrega i descàrrega per la venda de vehicles i ampliar terrasses, bonificar l’impost de circulació pels vehicles industrials.
  4. Implantar les tramitacions online en totes les gestions municipals relacionades amb les activitats, i videoconferències.
  5. Microcrèdits al 0 per cent en tres anys per a microempreses i autònoms.
  6. Protegir els negocis vulnerables: salvar negocis viables amb dificultats conjunturals mitjançant crowfundings locals.
  7. Un fons per a emprenedors de noves activitats tecnològiques i digitals, especialment les relacionades amb noves necessitats post COVID-19.
  8. Marketplace: crear una plataforma per posar en contacte l’oferta i demanda generada per les empreses, ‘Sabadell al món’.
  9. Campanya de suport al consum del comerç i hostaleria local.
  10. Subvencions a projectes de competitivitat i innovació empresarial per a pimes i microempreses per adaptar els llocs de treball als nous requeriments sanitaris i tecnològics derivats de les mesures de la Covid-19.
  11. Millora d’infraestructures vials i de mobilitat, de telecomunicacions, de videoseguretat, de senyalització, com a política de retenció i captació de noves empreses pels polígons de la ciutat .
  12. Pla d’Internacionalització: subvenció perquè empreses de Sabadell s’internacionalitzin amb compromís de seu social a Sabadell durant 10 anys.
  13. Crear una Oficina d’Afectats pel COVID-19 amb dotació suficient adaptada a l’evolució de la situació per oferir informació a les persones i empreses.
  14. Establir un mecanisme preventiu garantir el subministrament d’EPIs en aquelles empreses o institucions amb dificultats.
  15. Més carrils bici (sempre respectant no dificultar ni obstaculitzar l’activitat industrial o comercial de cada via), aparcaments park&ride, més espais per vianants i altres mesures.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *